С гол в 93-ата минута Левски свали Черно море от върха в Елитната

Спорт

27-11-2013, 16:30

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море отстъпи на Левски

СНИМКИ: Моряците ще зимуват на трета позиция в класирането

Отборът на Черно море отстъпи с 1:2 при домакинството на Левски в отложен мач от 10-ия кръг на Елитната група до 19 минути.

На тежкия терен под под Аспаруховия мост младите моряци, водени от Иван Николов, имаха своите шансове, но пропуски пред вратата на сините им попречи да спечелят двубоя. Карен Мадоян нацели гредата с глава, а малко по-късно вратарят на Левски спаси негов удар от около точката на дузпата. Гостите откриха резултата в 20-ата минута на първото полувреме, а Кристиян Пешков от дузпа изравни в 60-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушение срещу Николай Иванов.

След попадението моряците се активизираха и създадоха няколко добри положения пред вратата на "сините". Владо Маринов не успя да се възползва от добра възможност, а Сами Миланов с глава не успя да реализира от изгодна ситуация. Така се стигна до 93-ата минута, когато гостите изпълниха корнер, топката попадна във футболист на Левски, който от 18 метра стреля, коженото кълбо се отби в страничната греда, а след тов и в гърба на вратаря Християн Христов, след което се озова в мрежата за крайното 1:2.

"Добър мач се получи, но за съжаление ни вкараха гол, в самия край на мача. Ние имахме своите възможности, но така и не успяхме да реализираме поне една от създадените ситуации. Двата отбора играха на високи обороти в битка по целия терен. През пролетта ще се опитаме да наваксваме загубените точки", каза пред Varnautre.bg наставникът Иван Николов.

Така Черно море ще зимува на трета позиция с 35 точки. С толкова са и Левски на второ място, а есенен първенец ще е тимът на Литекс, който унижи Спартак Варна с 6:0 в морската столица.

Съставът на Черно море: Християн Христов, Петко Цанков, Сами Миланов, Петър Петров, Симеон Неделчев, Преслав Дошков, Александър Йовчев, Мартин Костадинов (45 - Александър Попов), Карен Мадоян (63 - Владо Маринов), Николай Иванов (90 - Михаил Ангелов), Кристиян Пешков (81 - Васил Иванов).  днес.