Волен Сидеров пристига във Варна, за да иска оставката на областния

Атака готви протест за именика Иван Великов

Лидерът на Атака Волен Сидеров пристига утре във Варна, за да оглави лично протеста срещу областния управител на Варна, научи varna.utre.bg.

От политическата партия се заканиха  да честитят имения ден на градоначалника с протест навръх Ивановден.

Иван Великов и заместникът му Мерткан Ибрямов незабавно трябва да подадат оставки, заради връщането на Общинската сесия на Общински съвет Варна от 13-14 декември 2013 г., се казва в официално съобщение на ПП Атака.

По този начин областната управа фактически отказва да преименува 215 местности, които да си върнат българските имена, както и да приеме намалението на данъчните ставки за МПС и такса смет. Назначените от правителството на БСП и ДПС управител и зам.-управител категорично показват, че работят против обществения интерес и поради тази причина трябва да подадат оставка незабавно!, категорични са от партията, която е част от парламентарното мнозинство на управялващите в момента.

От Атака призовават всички жители на Варна да се противопоставят на политиката на Великов и Ибрямов и да дойдат на протест на 07.01.2014г. пред сградата на Областна управа Варна в 12:00 часа.

Днес трябва да стане ясно дали варненският общински съвет ще насрочи ново заседание, на което да прегласува решенията от сесията на 13 декември 2013, спрени от Иван Великов, или ще изчака съдът да се произнесе по мотивите му - нарушение на процедурата за свикване и начина на провеждане на пленарни заседания.