Волен Сидеров удари полицай с юмрук в лицето

Крими

07-01-2014, 09:02

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Волен и компания в схватка на летище Варна

Полицаят се е освидетелствал, ще искат сваляне на имунитета на депутата

Волен Сидеров удари варненски полицай с юмрук в лицето, научи Varnautre.bg. Инцидентът е станал снощи на летище Варна, докато униформените се опитвали да усмирят депутата, който влезе в схватка с гражданин, пътувал в един самолет със Сидеров. 

След като скандалът между Волен и другия пътник ескалирал вече на територията на порта, бил извикан екип на полицията за съдействие. Вместо да се усмири обаче атакистът забил юмрук в лицето на униформен.

Пострадалият полицай си е извадил медицинско свидетелство веднага след нападението. По случая е заведено досъдебно производство. Заради посегателството над служителя на реда, вероятно прокуратурата ще поиска имунитета на Волен Сидеров. Обвинението работи от снощи по случая. На мястото на инцидента, освен няколко полицейски патрула, пристигна и кола на прокуратурата. Свидетели на случилото са били разпитвани повече от пет часа. 

Сидеров не е арестуван, заради парламентарния имунитет, който включва наказателна неприкосновеност. Тя се изразява в забрана за задържане под стража, лишаване от свобода, "домашен арест", предварително задържане от полиция, административни, административно-наказателни мерки и започване на наказателно преследване срещу народните представители. Тази забрана обхваща всички действия на депутатите, които биха могли да бъдат категоризирани като евентуални престъпления, включително и тези, които не са извършени при или по повод изпълнение на задълженията им.