Волен и компания в схватка на летище Варна

Лидерът на Атака скочил срещу мъж, който го нарекъл "Простак"

30-годишен варненец е задържан за разпит в сградата на "Гранична полиция" на летище Варна. Младият мъж беше отведен от униформени преди повече от 2 часа, видя репортер на Varnautre.bg. Скоро след това тук пристигнаха три полицейски патрулки и цивилна кола с лампа, от която слязоха следователи. Всички те продължават да са в сградата на "Гранична полиция". 

По непотвърдена информация младежът влязъл в словесен двубой с депутата и лидер на Атака Волен Сидеров. Скандалът започнал още в самолета, където политикът спорел на висок глас с пътничката, седяща до него. По-късно той продължил да вика и в автобуса, след кацането на самолета в 20:20 ч. По време на краткото пътуване от самолета до терминала нервите на младежа не издържли и той казал по адрес на Сидеров: "Простак!". Депутатът се засегнал и се нахвърлил върху него. На помощ му се притекли и шестимата мъже, които пътували с атакиста.

Групата от общно 9 човека пристигна във Варна за насрочения за утре протест пред Областна управа срещу спряното решение за преименуване на 250 варненски местности с турски имена.

След като боят започнал, шофьорът на автобуса натиснал авариен бутон и спрял на пистата. Там пристигнали служители на "Гранична полиция" и охраната на летището. След като биещете се били разтървани, пътниците пристигнали на терминала. Отвън - на паркинга обаче, схватката продължила и се налоижило униформени служители на летището отново да се намесят.  Заради имунитета на Сидеров като депутат той не бил задържан и скоро след инцидента се качил на чакащата го кола и заминал към града. "Събеседникът" му беше оставен да дава показания. С него има още един човек, свидетел на случилото се.