Убиецът на Хюлия задържан в Холандия

Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп

Заподозреният за убийството на 24-годишната Хюлия Маджар Иван Тодоров е бил задържан на влизане в Холандия. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Ден по-рано стана известно, че Тодоров е задържан, но не бе уточнено къде. Той е основният заподозрян за убийството на младото момиче. По информация на Dobrichutre.bg Иван е напуснал страната през Кардам. На този етап разследващите нямат данни за съучастници и се въздържат да посочат мотивите за убийството.

Категорично е отхвърлена версията за искане на откуп за Хюлия Маджар, каза прокурор Арнаудова и обясни, че версията за откупа е била изготвена от извършителя за заблуждаване.

"Досъдебно производство е започнато на 2 януари срещу неизвестен извършител за отвличане с цел откуп. Веднага след намирането на тялото на Хюлия Маджар започва издирването на Иван Тодоров. Повдигнато е обвинение за отвличане с цел откуп. Издадена е Европейска заповед за арест. Тодоров е задържан на влизане в Холандия. Отправена е молба за правна помощ от холандските власти за предаване на автомобила, с който се е движел, дрехи, телефон, лаптоп и други вещи", обясни Арнаудова. По думите й, по тях може да има следи от престъплението.

"Тодоров е привлечен като обвиняем за убийство по особено жесток начин. Има очевидци на неговите действия по изнасяне на тялото на момичето от багажника на автомобила. Пътниците от преминаващ автобус са го видели”, каза още Румяна Арнаудова.

Относно двойното убийство на паркинг между блокове 41 и 42 на бул."Владислав Варненчик" във Варна от прокуратурата съобщиха, че основната версия е убийство от ревност. Стрелецът е насочил своя законно притежаван пистолет Макаров към Живка Петрова и Стефан Георгиев.