Вандали разбиха офиса на ГЕРБ във Варна (обновена)

Мисия Варна

14-01-2014, 09:24

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Атентат срещу "България търси талант" във Варна (обновена)

Пострадала е и централата на партия "Атака" на бул. "Цар Освободител"

Вандали са атакували централния офис на ГЕРБ във Варна на ул. "Сан Стефано". Счупена е една от витрините на клуба, а стъклата са паднали в заседателната зала. Вчера варненските депутати насрочиха пресконференция за днес, която се провежда в този момент именно в разбития офис. 

Народните представили разбрали за вандалския акт малко след 8:30 ч., когато отключвали за да се приготвят за медийната изява. За пресконференцията те пристигнаха с един от полицаите. 

По витрината на офиса е хвърлен около 15-сантиметров камък, приличащ на парче от плоча. Стъклата са пръснати из цялото помещение. Вандалският акт е запечатан е заснет от камерите на партийния офис.

"Вандалщините започват, когато опонентите ни изчерпят аргументите си. Надявам се, че предизборната кампоания няма да продължи така. Това са типични за предизборна кампания прояви и очевидно ние не сме излизали от нея от май миналата година. Тя е навсякъде - в парламента, на летището, а сега вече и във вандализма." Това заяви депутатът от ГЕРБ Емил Радев, който заедно с колегите си от групата на ГЕРБ от Варна в Народното събрание беше поканил журналисти, за да коментира политическата обстановка в страната и града от началото на новия политически сезон. 

Още един офис на политическа партия е станал жертва на вандалско посегателство тази нощ. Според полицията е пострадал и офис на партия "Атака" във Варна. По сградата на централата обаче на бул. "Цар Освободител" няма видими следи. Очаквайте подробности.

В събота през нощта е потрошен офисът на "България търси талант" в хотел "Аква". Вижте повече »

11:30 ч От Районна прокуратурата потвърдиха, че по витрината на централния офис на "Атака" на бул. „Цар Освободител” №36, неизвестно лице също е метнало камък.
По данни на разследващите това се е случило около 3 часа днес. "Във връзка с извършеното посегателство срещу офиса, е образувано досъдебно производство, което към настоящия момент се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.216, ал.1 от НК – противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ", поясняват от прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано и във връзка с извършеното през нощта на 13.01.2014 г. срещу 14.01.2014 г. посегателство срещу офис на ГЕРБ, находящ се на ул. „Сан Стефано” №22 във Варна, което е по същия член и е срещу неизвестен извършител. За визираното престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок до 5 години, се съобщава в официално съобщение на Районна прокуратура-Варна.