Иракчанин и трима местни пребиха сирийски бежанец край Варна

Крими

23-01-2014, 14:39

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бежанци в морето на Траката (+ видео)

В побоя и обира на е участвала и 30-годишна жена от Синдел

Сирийски  бежанец е бил пребит преди ден край Варна от иракчанин, също бежанец и трима българи, сред които и 30-годишна жена. На 21 януари, около 22:00 часа е подаден сигнал за мъж, търсещ помощ в района на "Чатал чешма" по пътя между Варна и Албена. На място е установено, че същият има видими следи от нанесен побой и няма документи за самоличност, съобщиха от полицията.

Мъжът е отведен в най-близкото полицейско управление, където се установява, че той е сирийски гражданин, бежанец в процедура пред Държавната агенция за бежанците. Той е на 27 години. Сириецът разказал, че три неизвестни лица, на мястото където е намерен, са му нанесли побой и са му отнели два мобилни телефона, значителна сума пари в евро и лева и картата за бежанец. Започнати са процесуално – следствени действия и незабавни оперативно – издирвателни дейности, вследствие на които са установени и задържани извършителите.

Това са 33-годишна жена от село Синдел, с инициали Р.М., която е неосъждана. Партньори в престъплението са й били двама 30-годишни и криминално проявен от Вълчи дол и Синдел, съответно с инициали с инициали Й.Б. и Д.М. 

В обира и побоя е участвал и 34-годишен иракски гражданин в процедура пред Държавната агенция за бежанците. Част от откраднатите вещи и пари са издирени и приложени към образуваното по случая досъдебно производство. Извършителите са задържани за срок от 24 часа.