Още седмица даряваме старите си телефони, събраха 1200

Животът

24-01-2014, 13:56

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Можете да предадете ненужния си телефон в офиса на КНСБ във Варна на ул. "Хр. Самсаров" 3

Една седмица остава до края на Коледната благотворителна кампания "Дари телефон – помогни на дете", която стартира в началото на декември 2013 г. Инициативата е на КНСБ, Благотворителен фонд "Проф. д-р Желязко Христов" и СНЦ "Младежки форум 21 век". 

От началото на кампанията до момента са събрани близо 1200 мобилни телефона на територията на страната, които ще бъдат оценени по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства . Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък. За всяко едно устройство, оценено на 0 лв., фирмата-оценител ще дари по 1 лв. в подкрепа на благотворителната кампания.

Със събраните средства ще бъдат финансирани стипендии и еднократни дарения в подкрепа на деца, чиито родители са загинали при трудова злополука, както и на уязвими лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение на тежки заболявания и други. В момента Благотворителният фонд подпомага 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на децата са необходими по 2000 лв. на месец и по 20 000 лв. на година (за 10 месеца). Осигуряват се и официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти.

До този момент най-голяма активност и желание да се подкрепят стипендиантите на Благотворителния фонд се наблюдава в областите София, Благоевград, Кърджали, Стара Загора, Варна, Бургас, Пловдив, Габрово, Добрич, Ямбол, Търговище, Хасково.

Благотворителната акция продължава до края на месец януари 2014 г. Призоваваме всички, които желаят да участват, да предадат мобилните си телефони, които не използват, в офисите на КНСБ в цялата страна. 

Какви телефони могат да се даряват?
Ще бъдат приемани всякакви мобилни телефони и/или смартфони, независимо дали работят или не, дали са с или без батерии, надраскани, запазени или счупени.
Къде?
При желание от ваша страна за участие, можете да предадете ненужния си телефон в офисите на Регионалните и Общински съвети на КНСБ в цялата страна. За Варна адресът е: ул. "Хр. Самсаров" 3.
Докога?
Кампанията започна на 2 декември 2013 г. и ще продължи до края на месец януари 2014 г.