Първата проверка на Спартак под въпрос

Местят мача за друг ден, ако домакините не намерят подходящ терен

Първата контрола на Спартак 1918 от старта на зимната подготовка с Черноморец Бургас е под голяма въпросителна. Соколите трябва да се изправят срещу акулите на Херо утре, но заледените терени в бургаско вследствие на ниските температури и падналия сняг, поставят проверката под въпросителна. Повече яснота около двубоя се очаква да има след втората тренировка на отбора следобед.

В момента от Черноморец търсят терен, на който двата тима все пак да премерят сили. Пропадна вариантът проверката да се играе на кампуса "Гнездо на акули", тъй като там има 5 сантиметра снежна покривка и под нея лед. Като алтернатива за бургазлии е изкуственият терен в Поморие. Там правят всичко възможно, за да го приведат в нормално състояние. Ако това не стане проверката ще отпадне или ще бъде насрочена за друга дата, тъй като от двата щаба не искат да рискуват здравето на футболистите.

Днес сутринта варненци тренираха на стадион "Спартак" като наблегнаха на интервалното бягане (фартлек). Треньорът Илко Станчев пък вкара вратарите във фитнеса. Второто занимание днес ще се проведе на Спортен комплекс "Локомотив" от 16 ч..