Червенокръстците във Варна стават земеделци

От организацията започват да отглеждат собствена продукция с цел дофинансиране

Служители и доброволци от БЧК-Варна смятат да отглеждат домати, с което да припечелват допълнително. С помощта на тази дейност ще бъде осигурено безплатното хранене на 120 деца.

Нестандартният начин на финансиране предвиждал засяването на зеленчука в района на Гранд хотел "Варна", който се очаква да бъде основният им клиент.

Още средства се предвижда да постъпят и от отдаване на рекламни площи върху бус на организацията, както и от отдаване на пчелни кошери. Кошерите ще бъдат раздадени на производители, които няма да получават пари за дейността си, а готова продукция, като част от приходите от нея ще отива за Българския червен кръст.

На годишния отчет за дейността на БЧК директорът на клона във Варна Илия Раев сподели, че организацията е преизпълнила финансовия си план, но допълнителни средства никога не са излишни. Такива той смята, че могат да се набавят дори и с подобни нестандартни инициативи.

През 2012 за дейността на организацията са били набавени над 600 000 лева, а през 2013 година сумата е нараснала на над 800 000, като Раев се надява тенденцията да продължи и през настоящата година.