Транспарант с Джорджия разбуни духовете на басейн "Приморски"

Спорт

05-03-2014, 11:03

Снимка:

Дарик Варна

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

13 варненски клуба по плуване се обявиха срещу поставянето на рекламни пана с лика на Джорджия Кадоглу на комплекс "Приморски" и басейн "Делфини"

Клубовете са против поставянето на рекламните пана, рекламиращи "Астери" - клуба, за който се състезава 15-годишната варненка, пише Дарик Варна.

Клубът няма договор за ползване на варненските басейни и участва в Държавния спортен календар със състезатели, които живеят и тренират в Русе. Рекламира се състезателка, на която тепърва й предстои да се доказва на международно ниво. В същото време са пренебрегнати големи плувни имена от Варна като участниците на Олимпиада Юлиян Русев, Васил Атанасов и Анна Монева, както и маратонците Добри Динев и Васил Колесниченко - притежатели на рекорди "Гинес", се посочва в писмо до общинската комисия по младежки дейности и спорт.

Има скрито нерегламентирано финансиране на клуб "Астери" от Община Варна, като двама от треньорите на клуба вече втора година получават заплащане по програмата "Начално обучение по плуване" на басейн "Делфини", като водят скрит тренировъчен процес с децата от клуба, а не начално обучение, твърдят местните плувни клубове.

От там настояват за промяна в Наредбата за отдаване за безвъзмездно ползване на общинска спортна база (по подобие на Наредбата за финансово подпомагане на спортните клубове) и клауза за оценяване дейността на клубовете само на основа на представянето на състезатели, живеещи, учещи и трениращи в града ни.
Въпросът ще бъде разгледан на предстоящото в 15 часа днес заседание на комисията по младежки дейности и спорт.

По-късно днес: 

Майката на Джорджия: Това ограбване на Общината трябва да спре
Управителят на комплекс "Приморски": Транспарантът на Джорджия е законен