Днешното забавление в мрежата: Депутат от "Атака" се изложи (видео)

Цитира Форбс, а то било от "Бъзикилийкс", после се оправда, че го бил чел в "Пик"

Димитър Димов - депутат от Атака, "съсипва" президента с убийствено слово от трибуната на Народното събрание. Народният представител използва ветото на Плевнелиев за Закона за лекарствата и нанесе съкрушителен удар с обвинението за връзки с олигархията. Повод стана интервю на шефа на "Софарма" Огнян Донев, публикувано според атакиста във Форбс, а според всички останали - в блога "Бъзикилийкс".

Във въпросното "интервю", публикувано през май, миналата година, Донев казва, че минималната заплата у нас трябва да се доближава до тази на Китай, Индонезия или Сомалия. Според измислените думи на Донев, работниците у нас заслужават по-малка заплата за работата, която вършат и парите им трябва да се намалят.

Сайтът, в който е публикувано изказването, цитирано от Димов на 26 февруари от трибуната на парламента, всъщност е блогът "Бъзикилийкс", в който с червени букви е изписано, че "Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността".


"Когато депутат от трибуната на Народното събрание се позовава на пълни измислици само защото му вършат работа – това е или откровена манипулация, или ужасно невежество", коментират "Господари на ефира". Вижте повече във видеото от предаването:

Продължение:

Малко по-късно сгафилият депутат сам потърси медиите и поиска право на отговор. Повод е станала публикация в Offnews, от която явно депутатът се е засегнал. 

Публикуваме отговора без съкращения.
"Аз поисках това право на отговор относно публикацията, статията, която сте публикували във вашия сайт със заглавие "Атакист за резил...". Първо искам да ви кажа, че тези думи, които аз съм ги изрекъл от парламентарната трибуна, са на база една публикация на сайта "Пик" от 2 май 2013г., където сайтът посочва, че господин Огнян Донев е дал интервю за списание "Forbes". Точно така, както казах аз от трибуната на народното събрание. Цялото интервю, всички цитати, които аз съм изрекъл от трибуната са на базата на тази публикация в сайта "Пик". Все пак нали в България приемаме, че всичко, което излезе по медиите и по сайтовете значи е истина. Аз съм се позовал точно на тази статия, в този сайт, а за това не приемам обидни квалификации от сорта "атакист за резил" и така нататък. Да, това вие сте го копирали от предаването "Господари на ефира", които не изпускат удобен момент да оклеветят партия "Атака" и народните представители. Така че, искам това да се знае, че аз съм се базирал на това интервю и че то всъщност е излязло в публичното пространство. Аз тук също мога да кажа, че 90% от нещата, които излизат по сайтовете и в националните медии по адрес на народни представители и на партия "Атака" не са истина, но те се пишат по сайтовете, те се говорят по националните медии. Срещу това какво да кажем? Знае ли някой дали е истина или не. Така че излязло е в публичното пространство, аз не съм си го измислил. Прочел съм го и съм го заявил от трибуната на Народното събрание. Този сайт "Бъзикилийкс" аз не съм го отварял, аз разбрах за този сайт след предаването "Господари на ефира", когато ми съобщиха, че съм бил обект на тяхното предаване. Аз съм го чел в "Пик" и за това съм го изговорил от Народното събрание, а не от сайта "Бъзикилийкс".