Ремонтират училища и детски градини след предписания на РДНСК

Животът

20-03-2014, 09:40

Снимка:

© Varnautre.bg/Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Детски градини във Варна - с течове и пукнатини

Част от детските градини и училища имат изработени технически паспорти, а при останалите е започнала процедура по изработването им в срок до края на 2014г

Служебна проверка на варненските детски градини и училища е извършена още през февруари във връзка с изпълнение на заповед на началника на Регионална дирекция на национален и строителен контрол. Това съобщават от дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в община Варна. С оглед предписанията на РДНСК на директорите е възложено приоритетно да заложат ремонтни дейности по тяхното изпълнение.

"При проверката не бяха констатирани нарушения по ЗУТ. Няма извършени строително-монтажни работи без строителни книжа. Не са извършени промени на сградите в конструктивно и функционално отношение.Част от детските градини и училища имат изработени технически паспорти, а при останалите е започнала процедура по изработването им в срок до края на 2014г.", посочват от дирекцията.

При всички обекти са извършени огледи на наличието на видими изменения в конструкцията на сградите и носещите конструктивни елементи. В СОУ "П. Яворов", Първа езикова гимназия, СОУ "Найден Геров" и ПГИ "Д-р Иван Богоров" и Спортно училище "Г. С. Бенковски", има изготвени конструктивни становища с предписание.