Яни Янев осъди Сидеров за обида

Новините

09-04-2014, 10:53

Снимка:

Nova TV

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Според адвокатите на осъдения - политиците така си говорили

Яни Янев успя да осъди Сидеров за 54 000 лева заради квалификациите "лумпен, измекяр и презерватив”, които лидерът на "Атака” си е позволил да направи.

"Освен него, съдя още две медии, които системно години наред насаждат в обществото омраза, клевети и обиди по мой адрес”, заяви още в ефира на Нова ТВ.

Защитната теза на адвокатите на Волен Сидеров била, че става въпрос за политически речник и те имат претенции, че това е част от разговорния стил на политиците и в него няма нищо учудващо.

"Юридическият екип на РЗС е един от най-силните в страната и очаквам Волен Сидеров да ми изплати тази сума”, смята Янев.

"Такива като Сидеров успяха да нанесат много тежки удари срещу мен и партията ми. Само аз знам какво това е причинило на семейството и близките ми и не пожелавам и на най-върлите си врагове да се чувстват по този начин”, каза още лидерът на РЗС.

По думите му откакто РЗС не е в парламента, всичко там е "блато" и никой не говори за корупция.

"През годините съм изричал много тежки думи, но те са базирани на документи, които са достояние на прокуратурата. Като председател на Комисията за борба с корупцията съм образувал 500 преписки, по които има над 150 досъдебни производства и над 40 осъдителни присъди”, каза още Яне Янев.

Досега няма информация Волен Сидеров да е обжалвал присъдата.