Черно море на полуфинал в ТЕСИ НБЛ

Спорт

02-05-2014, 21:25

Снимка:

varna.utre.bg / АРХИВ

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море смаза Ямбол и е на победа от полуфинал

Варненци взеха втора победа над Ямбол

Черно море Порт Варна е на полуфинал в ТЕСИ НБЛ, след като победи Ямбол с 81-66 днес и го отстрани с 2:0 победи в четвъртфиналната серия. „Моряците” изиграха силна последна част, в която се откъснаха напред и сложиха край на сезона за ямболии. На полуфинал баскетболистите на Денислав Коцев ще имат трудната задача да се изправят срещу Лукойл Академик в серия, в която се играе до три победи.

Отборите изиграха много оспорвано първо полувреме, през което резултатът беше близък, като след една част Ямбол беше с точка напред, а на почивката варненци имаха такъв аванс. Оспорваните минути продължиха и след подновяването на играта, като в края на третата част „моряците” успяха да натрупат малка преднина от 5 точки. Повратният момент бе през последната част, когато Черно море бързо дръпна в резултата и запази комфортна преднина до финалната сирена.

Отборите бяха равностойни в борбата под коша и стрелбата от тройката, но варненци имаха по-добър процент за две точки – 60% срещу 39%.

Милян Пупович регистрира 15 точки и 7 борби за победителите, с 14 плюс 6 се включи Николай Стоянов, а 13 отбеляза Асен Великов.

За Ямбол 13 точки отбеляза Станислав Славейков, с 11 завърши Павлин Иванов, а с 10 – Станислав Говедаров. И в този мач за тима не игра Франко Кащропил, който има здравословни проблеми.