Нова мода: Крадат луксозни коли с джаджа за 25 000 евро

Автоапашите се запасяват с техниката от интернет

Автокрадците са намерили нов начин за кражба на луксозни автомобили, които имат последни модели защита. Колите се крадат за няколко секунди, без да се разбиват. Това става със специални устройства-компютри, разкри репортаж, показан в сутрешния блок на БНТ. Въпросните устройства струват 25 000 евро и се продават свободно в интернет. Само с един откраднат луксозен джип, автокрадците си избиват парите за скъпото устройство.

Тези машинки приемат сигнал, излъчван от ключовете на последните модели автомобили и после крадците безпрепятствено отнемат колата, показва  видеоматериал. В него се вижда как жена паркира луксозния си джип "Инфинити" пред хранителен магазин и влиза вътре.

Автокрадецът в продължение на няколко минути върви след жената между щандовете. Машинката приема сигнала от ключа на джипа, а впоследствие този сигнал е предаден на помощника на крадеца, който чака отвън и напълно безпроблемно влиза в колата.

Записът е  от охранителните камери на магазина. В момента в София на нощ се крадат по около 5-6 коли, а в страната по 15. Най-лошото е, че тези автомобили не могат да бъдат намерени. Те се изпращат в Сирия, бившите съветски републики и шансовете да бъдат открити са нулеви. Схемите са няколко и си зависи от самите крадци. Големият проблем е, че крадците следят всяка една техническа новост и намират начин да се справят с нея.