200 000 имигранти от България и Румъния работят в Кралството

С 30 000 души са нараснали пребиваващите след падането на ограниченията

Десетки хиляди имигранти от Източна Европа са се преселили във Великобритания в търсене на работа, откакто граничният контрол е занижен, пише "Фокус". Това се очаква да покажат данни от изследване, които ще бъдат оповестени през седмицата.

В изключителен анализ за британския вестник "The Telegraph", икономисти от Университета Оксфорд прогнозират, че данните ще покажат поне 30 000 повече румънци и българи работещи в  Обединеното кралство през първите три месеца на тази година, спрямо същия период на миналата 2013 година.

Увеличението, от над 25%, вероятно ще доведе общия брой на имигрантите живеещи във Великобритания от само тези две държави до 200 000, когато се отчетат и безработните членове на техните семейства.
Данните са следствие от отмяната на ограниченията за пристигащите във Великобритания нови имигранти от България и Румъния, най-бедните страни-членки на ЕС.

В сряда официалната статистика за заетостта ще даде първите индикации за ефекта от отмяната на частичната забрана, която имаше върху имиграцията във Великобритания.