50 деца повече приема детска ясла "Иглика"

Първа копка на пристройка за две групи направиха днес в "Младост"

Първа копка на изграждането на пристройка за две групи съм детска ясла "Иглика" в район "Младост" бе направена днес.  "Ще открием още 50 места за деца на възраст до 3-годишна възраст", каза кметът на Варна Иван Портних, който присъства на старта на изкопните дейности.

Той припомни, че още от встъпването си в длъжност активно работи за решаването на проблема с недостига на места в забавачките. "В момента дефицитът за децата, родени през 2011 г., е 199 места.  Тези дни ще открием новите пристройки на ОДЗ "Иглика" във Виница и ОДЗ "Детски свят" във Владиславово, започваме изграждането на още една нови детска градина, смятам, че чрез оптимизация, обновяване и разширение на базата, този проблем ще бъде решен", допълни кметът.

Изграждането и оборудването на новата пристройка към "Иглика" е на стойност 520 000 лв., осигурени от местния бюджет. Изпълнител е ДЗЗД "Обединение Трафикбилд" .  На първата копка присъстваха д-р Лидия Маринова – зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности, Христо Христов, районен кмет на "Младост" и др.