Ремонтираната улица "Андрей Сахаров" вече е отворена

Мисия Варна

20-05-2014, 15:49

Автор:

rpenkova

Всичко от Автора

До дни приключват и с "Цар Освободител"

47 дни след началото на ремонта й улица „Андрей Сахаров“ вече отново е отворена. 

Положени са 6800 кв. м. асфалтова настилка, изградени са 900 м асфалтови тротоари, 260 кв. м. тротоари с плочки и 260 м. бордюри. Средствата, заделени от община Варна за основния ремонт на ул. „Андрей Сахаров“ – от „Сливница“ до „Цар Освободител“, са 685 000 лв. Изпълнител е "Варнастрой 2012". Извършена е пълна подмяна на ВиК мрежата за сметка на „ВиК- Варна“.

„Това са резултатите от усилията ни поетапно да обновяваме градската инфраструктура – вчера видяхте улиците „Злетово и „Средец“ в Аспарухово, пълно реновиране бе извършено и тук, до дни ще открием и бул. "Цар Освободител“, каза кметът.

След отводняване на района зад ДКЦ „Св. Иван Рилски“ в "Аспарухово", бе подменена дъждовната и битовата канализация и бе положена нова настилка. „Всички знаем, че тук имаше сериозни проблеми при дъждовно време, затова направихме проект и заедно с ВиК – Варна, ремонтирахме участъка. Общината вложи около 440 000лв.“, каза Иван Портних. Той допълни, че продължават ремонтите в района – на тротоари и улици. Извършен е основен ремонт и на около 800 м. от панорамния път от Галата към Ракитника.

„Планирали сме и ремонт на бул. "Христо Ботев" - от Катедралата до Аспаруховия мост. В момента работим по проектирането, а полагането на новия асфалт ще започне в началото на следващата година“, каза кметът. Той допълни, че се водят разговори с правителството за ремонта на моста. „Надявам се, съвместно с държавата да намерим решение и финансиране, защото всички добре знаем, че реконструкция на моста е необходима", каза той.

Ремонт на други важни пътни артерии предстоят по Проекта за интегриран градски транспорт. С еврофинансиране ще бъдат реконструирани владиславовската част на "Трети март", ул. "Ян Палах", бул. "Мария Луиза", бул. "Осми приморски полк" и бул. "Левски" в частта покрай "Чайка". Мащабният ремонт трябва да е завършен догодина, в момента върви процедура за избор на изпълнител.