Провеждат полицейска операция по метода широкообхватен контрол

На 22 май от 14:00 до 16:00 часа на булевард "Левски" ще бъде проведена акцията с превантивна цел

На територията Варна, ще бъде проведена полицейска операция по метода на широкообхватния контрол. Тя е част от кампанията "Шофирай отговорно и толерантно", която провеждат за трета поредна година служители на "Пътна полиция" и сдружение "Отворена младеж".

Целта на кампанията е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение – младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя, за намаляване на агресията на пътя преди абитуриентските балове и началото на активния туристически сезон.

Вниманието на контролните органи ще бъде насочено към превенция на най-често нарушаваните разпоредби на Закона за движение по пътищата, с цел недопускане на тежки пътни инциденти.

Акцията ще се проведе на 22 май 2014 г. (четвъртък) от 14:00 до 16:00 часа на булевард "В. Левски", в отсечката след автобусна спирка "Дубровник", в северното платно.

На място, главен инспектор Драгомир Ганчев, началник група "Организация на движението" ще даде кратка информация за пътно-транспортната обстановка във Варна и областта.