Цветанов невинен по делото за присвояване

Новините

26-05-2014, 11:08

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Представители на държавното обвинение пък излязоха видимо ядосани от съдебната зала и коментираха троснато единствено, че ще обжалват по законовия ред

След като стана победител в Евровота Цветан Цветанов излезе победител и в съда. Tой беше оправдан по едно от делата срещу него - за присвояване на 50 000 лева в ползва на бившия антимафиот от Велико Търново Орлин Тодоров.

Състав на СГС призна Цветанов за невинен по обвинението, че в продължително престъпление е ощетил МВР с 50 хиляди лева, като ги е изплатил на Тодоров при излизането му от системата на Вътрешното ведомство. Съдът отхвърли и иска на МВР за това тази сума да бъде възстановена от Цветанов. На излизане от съдебната зала Цветанов бе категоричен, че никога не е имал съмнения, че невинен човек може да бъде осъден.

Представители на държавното обвинение пък излязоха видимо ядосани от съдебната зала и коментираха троснато единствено, че ще обжалват по законовия ред. Защитникът на Цветанов адв. Менко Менков обяви, че не е изненадан от решението на съда и увери, че очаква същото оправдателно решение и за втората присъда, която очаква Цветанов този петък. Става дума за обвинение в това, че на 6 пъти Цветанов е отказал да подпише разрешение за прилагане на СРС-та срещу същия служител на ГДБОБ Орлин Тодоров.

Според Менков днешното решение на съда е първата стъпка към възстановяване имиджа на бившия вътрешен министър. По думите на юриста той самият е спокоен за делата на своя клиент.След тези две присъди Цветанов го очаква и трето дело. То ще бъде с обвинение за подслушване на обществени личности./News.bg