Организират флашмоб за правостоящи в Морската

Мобилно приложение отчита къде и колко сте стояли и ще го публикува на живо в Интернет

С флашмоб "Стоящ курс" екипът на Варна 2019 застава в името на кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата. Той ще се проведе от 19:30 часа днес, на входа на Морската градина пред МОТО. Флашмобът ще ви подготви за предизвикателството, което холандското дизайн студио "Hubbub" и екипът на Варна 2019 ще ви отправи със световната премиера на най-новото им мобилно приложение за стоящ активизъм "Standing".

"Standing" (в превод "Стоя") ви позволява да застанете неподвижно на произволно публично място и по този начин да заявите подкрепата си в името на избрана от вас кауза. Приложението отчита къде и колко време сте стояли и го публикува на живо в глобалния сайт на инициативата getstanding.com. Този запис остава като дълговременно доказателство на вашия принос, което лесно може да бъде проверено.

Днес точно в 20:00 часа, към нашия общ акт на стоящ активизъм ще се присъединят хора от цял свят, които ще направят същото – ще стоят в името на тяхна кауза. Времето, което всички ще акумулираме ще се вижда на "тактически" дисплей в Амстердам, разработен от Hubbub.

Стоящият акт ще бъде една рефлексия на събитията на площад "Таксим" от лятото на 2013, но в осъвременен формат с положително послание "за" каузата на Варна – Европейска столица на културата 2019, заявяват организаторите.