Кабинетът пада, ДПС поиска предсрочни избори

Новините

05-06-2014, 11:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Местан обеща изненади днес

Местан обеща изненади днес и ги поднесе

ДПС поиска оставка на правителството на Пламен Орешарски в края на септември и свикване на предсрочни парламентарни избори в края на ноември 2014 година.

Тази окончателна и ясна позиция заяви лидерът на ДПС Лютви Местан, който още вчера обяви, че днес ще има изненади за съдбата на кабинета "Орешарски" и поведението от тук нататък на втората подкрепяща кабинета партия. 

Третите по сила в парламента са си начертали три варианта след изборите за следващ Европейски парламент, но имат свое предпочитание. "Анализът на изборните резултати прави невъзможен пълният мандат кабинет "Орешарски". Идеята за пълен мандат не е път към стабилност на държавата", заяви Местан, след като миналата седмица ту зачеркна пълния мандат на кабинета, ту опроверга това свое изказване.

Трите сценария на ДПС за това какво да се случи на политическата сцена у нас след загубата на БСП и победата на ГЕРБ на евровота гласят - хоризонт на кабинета "Орешарски" до октомври 2015-та година и провеждане на избори две в едно - местни и парламентарни; избори догодина по-това време; избори до края на година, което означава мандат на правителството от още четири месеца, оставка на кабинета в края на месец септември, най-късно началото на октомври и провеждане на предсрочни парламени избори последната неделя на месец ноември или първата неделя на месец декември."Нашите предпочитания са за третия вариант", обяви Лютви Местан и изрази надежда този път да е звучал достатъчно ясно.