Момичето от Рибарския плаж се удавило пред очите на цяла компания, никой не помогнал

"В едно заведение сме, компания от хора, някакво пияно момиче се дави", разказвали по телефона свидетелите

Момичето, което се удави на Рибарския плаж, е скочило от парапета на заведение "Пунта Кана" пред очите на цяла компания. Това разказа читателка на Varnautre.bg, на която приятели позвънили, за да й кажат за инцидента. 

Около 4:15 нейните приятели и звъннали с думите: "В едно заведение сме, компания от хора, някакво пияно момиче се дави". Вместо да помогнат обаче клиентите на заведението стояли и гледали, та чак дори се обаждали на познати, за да разказват. 

Малко по-късно във Фейсбук страницата на Varnautre.bg известната варненска манекенка и модел, известна в парти средите като Bonbon Princes, сподели: "Бях там и гледах всичко ! Момичето беше леш и влезе в морето, виждаше се от Екстраваганца как плува, създаде се суматоха всички се разбягаха и заприидваха спасителни служби . След това аз си заминах нз какъв е края !" Прочетете още »

Междувременно водолазен екип все още се опитва да извади, забелязаното днес следобед тяло, за което се предполага, че е на момичето. Повече от час тялото й се е въртяло, подмятано от вълните, във водата пред съседното заведение пред погледите на персонала и клиенти. Когато водолазите са стигнали до конкретното място, тялото вече било отново "глътнато" от морето." Докато тялото е било буквално на метър от брега, униформени полицаи също са го забелязали. Вместо да го извадят обаче те казали, че ще чакат Гранична полиция, защото не било тяхна работа. 

Дрехите и обувките на момичето са намерени на брега, разказаха още пред репортер на Varnautre.bg от спасителния екип. "Била е полугола, като са я видели", допълниха спасителите. 

Събралите се в района сеирджии пък коментират, че плажът е толкова плитък, че след като жената е скочила от парапета на "Пунта Кана", може да е излязла от водата от другата страна на заведението.

Някои от зяпачите пък правят експерименти с течението, като хврърлят пръчка във водата, за да проверят накъде ще я отнесат вълните.