Шофьор излъга за открадната книжка, отнели му я за алкохол

Крими

06-06-2014, 16:16

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Пробация и безвъзмезден труд получи варненец за алкохол зад волана

Шофьор излъга за открадната книжка, оказа се, че са му я отнели заради алкохол. На 31 август 2010 година С. Янев подписал и подал декларация пред Сектор”Пътна полиция” на МВР-Варна, в която заявявал, че свидетелството му за управление на МПС е откраднато. Декларацията  била подадена с цел издаване на  дубликат от документа.

В действителност шофьорската книжка на мъжа  била отнета, заради извършено преди време в Германия нарушение-шофиране след употреба на алкохол. Свидетелството му било временно задържано от чуждите власти, а впоследствие чрез консулска служба до МВР била изпратена оригиналната шофьорска книжка на българския водач.
 
За извършеното документно престъпление Варненският районен съд призна за виновен 39-годишния Янев, като го освободи от наказателна отговорност и му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лв.  Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.

Пробация и общественополезен труд получи мъж за шофиране след употреба на алкохол. 32-годишният Г. Георгиев бе наказан със съвкупност от пробационни мерки, затова че вечерта на 26 май в квартал "Владиславово" управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,76 промила.  

В продължение на 6 месеца той ще трябва да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационен служител. Освен това мъжът следва в рамките на 1 година да положи 100 часа безвъзмезден труд.

Георгиев е с чисто съдебно минало, но към момента е неправоспособен водач, като за различни нарушения на Закона за движение по пътищата са му били отнети контролните точки и иззето свидетелството за управление на МПС.  Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.