Драмата на Рибарския плаж: И да е скочила, Катя не се е самоубила

Приятелите на изчезналата варненка се надяват тя да не е в морето

Приятелите на изчезналата в четвъртък Катерина Кънева продължават да се надяват, че не тя е жената, скочила същата нощ в морето от заведение на крайбрежната алея. "Моля ви, има хора, които наистина се притесняваме за нея", пише тази нощ приятелят й Константин в отговор на всички, които твърдят, че майката на детето му си е отишла завинаги. Последният пост на стената й във Фейсбук е от 4 юни, сряда. В 7 ч сутринта тя е постнала снимка на американски актьор, а единственият коментар към нея е "...". 

Въпреки това обаче Катя продължава да е единствената жена, която се издирва от полицията и отговаря на описанието на удавницата, чието тяло вече 4-и ден морето отказва да върне.

Във фаталната нощ, в сряда срещу четвъртък, тя, както винаги през лятото, била в популярно заведение на Централния плаж. Катя шумно се забавлявала с приятелите си, а след полунощ - най-вероятно под влияние на алкохола, започнала да се държи доста предизвикателно и да притеснява посетителите. Затова била помолена да си тръгне. Както почти всяка вечер през последните две седмици.

"Като че ли беше на фази. Имаше периоди, в които си беше спокойна, но след това сякаш леко полудяваше и вършеше странни неща. В реалния живот е много мил и свестен човек. Има страшно много приятели и всички се притесняваме за нея", разказва читател на Varnautre.bg, който в петък се свърза с редакцията, за да търси информация за самоличността на удавилата се миналата седмица жена. "Дори и да е Катя, тя не е скочила в морето, за да се самоубива. Решила е да плува, за съжаление под влияние на алкохола. Не е обърнала внимание, нито на бурното море, нито на късния час, но в крайна сметка, кой не го е правил", убедени са приятелите на младата жена.

34-годишната Катя станала майка преди година. Малко по-късно тя и приятелят й Константин заминали за Великобритания. Там той работи във фирма за климатици, но Катя така и не си намерила работа. Преди заминаването била служител на казиното в хотел "Черно море". През април Катя и Косьо се прибрали във Варна и отпразнували тук 1-я рожден ден на Мати. После малкият бил предаден на бабите и дядовците да се редуват в отглеждането, докато младите отново поемат към Англия. Таткото Константин се връща там в края на май, но Катя останала.

Полицията прекрати издирването по вода още в петък. Оттогава няма следа от тялото, което изплува в четвъртък следобед на Северния плаж, но морето почти веднага го прибра обратно преди водолази да успеят да го изтеглят на пясъка. Според очевидци съвсем ясно се виждали татуировки по ръцете на удавницата, за каквито споменават и приятелите на Катерина Кънева. Те, обаче, продължават да вярват, че всичко това е само съвпадение и тяхната Катя ще се появи отнякъде.

В петък спасители от Офицерския плаж заявиха пред Varnautre.bg, че удавницата е намерена рано сутринта и тялото е разпознато от учител по сърф - неин приятел. Тази информация, обаче, беше отречена както от полицията, така и от сърфистите от базата на Рибарския плаж, които много добре познават и Катя, и Константин, който също се занимава с този спорт. "Всяка сутрин излизаме в морето, точно в този район, и нищо такова не се е случило", отговориха от клуба.

Още по темата:

Разказ на очевидец: Когато полицията дойде, момичето още плуваше
Когато полицията е пристигнала на мястото на инцидента на Рибарския плаж в малките часове на днешния ден, момичето, чието тяло водолази издирваха допреди час, все още е било живо и е плувало, а не се е давело. Това разказа пред Varnautre.bg един от свидетелите на драматичния инцидент. Към статията »

Момичето от Рибарския плаж се удавило пред очите на цяла компания, никой не помогнал
Момичето, което се удави на Рибарския плаж, е скочило от парапета на заведение "Пунта Кана" пред очите на цяла компания. Това разказа читателка на Varnautre.bg, на която приятели позвънили, за да й кажат за инцидента. Около 4:15 нейните приятели и звъннали с думите: "В едно заведение сме, компания от хора, някакво пияно момиче се дави". Вместо да помогнат обаче... Към статията »  

От стената на Катерина във Фейсбук: