"Възродителният процес" за местностите във Варна пак се отложи

Публикуват проектонаименованията в сайта на общината

Преименуването на местностите с турски имена във Варна е отложено за следващата сесия на местния парламент. След като тази сутрин съветникът Костадин Костадинов внесе предложението за пореден път и то получи място в дневния ред, в края на заседанието, гласуването бе отложено

Според колегата му Ивайло Бояджиев, който се определи като съвносител на идеята, предложените от работната група имена, трябва да бъдат видени от обществеността. Това щяло да стане след като те бъдат публикувани на сайта на общината в периода до провеждането на следващата сесия. Успоредно с това щяло да бъде и изрично уточнено, че на никой от живеещите в преименуваните местностите, няма да се налага да сменя личната си карта или документите си за собственост върху имота. 

Сагата с турските имена, се точи повече от две години. При последното гласуване на същото предложение на сесия, то бе прието, но в последствие областният управител Иван Великов върна всички решения от нея. На римейка на заседанието в средата на януари, преименуването не успя да събере нужните гласове и местностите останаха със старите си наименования.