Гледат делото на Яне Янев срещу сайта "Афера"

Крими

12-06-2014, 14:05

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Яни Янев осъди Сидеров за обида

3 иска общо за 9000 лева е предявил лидерът на РЗС за публикации в онлайн изданието

За 13 юни (петък) в  Районен съд-Варна е насрочено първо открито съдебно заседание по гражданско дело, заведено по искова молба на председателя на партия "Ред,законност, справедливост" и бивш депутат Яне Янев срещу интернет-сайта "Афера".
 
Исковете са предявени на 16 януари тази година и са за присъждане на обезщетение за неимуществени вреди от непозволено увреждане. С молбата до съда Янев предявява 3 иска на цена общо 9000 лева. Исковата молба визира 2 публикации в електронния сайт, поместени в раздел "Скандално" по различно време в един и същи ден.

Янев твърди, че с двете публикации интернет-сайтът "Афера" е разпространил,  препубликувайки изявление от социалната мрежа на трето лице, множество обидни изрази, уронили честа, достойнството и доброто име на ищеца. Относно втората публикация се претендира и за обезщетение за неимуществени вреди, в резултат на разпространяване и разгласяване на изявление, чието авторство се оспорва от ищеца.

Гражданското дело е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание за 13 юни (петък) с начален час 13:30 ч. То ще се гледа в съдебна зала VІ, на 6-ти етаж.