На ул. "Горна Студена" се стягат за погребение, заклаха агне

Повечето от загиналите са роднини

На ул. "Горна Студена" се стягат за погребение. Днес се прощават с удавената Жана от къщата на номер 68. Рибари намерили тялото й чак в морето. Хората в махалата колят агне, за погребението.

Жана с двете си внучета посрещала гости. Събирането било по повод връщането на дъщерята й от Германия. Внуците на Жана, които са от друга нейна дъщеря са спасеният Константин и 10-годишното момиче, което се удави. До вчера никой не бе потърсил Константин в болницата, където бе настанен, но негови вуйчовци се обадили на майка му в Полша, и тя се прибрала да си го потърси. Днес Косьо вече е изписан от болницата и е при майка си. 

На гости в къщата е била и сестрата на Жана, която живеела до Хлебозавода в кв. "Христо Ботев", тя също пристигнала с двамата си внука. Именно те са децата, които полицията издирва. 6-годишния Марин и неговата 3-годишна сестра са в неизвестност и органите на реда ги търсят. Роднините им пък твърдяха пред президента Росен Плевнелиев, който пристигна на мястото на трагедията, че никой не издирвал двете деца. Четвъртата жена пометена в пороя, е била съседка, която също отишла с внука си. Тя и 12-годишното момче също бяха намерени удавено. 

Така в къщата, от която останаха само зловещи останки са загинали четири жени и две деца, а други две са в неизвестност. Спасен е само Константин.

Сред 11 тела, които спасителите намериха е открито и това на болен мъж, който бе отнесен от водната стихия заедно с дивана, на който лежал. Неговата жена Христинка успя да се спаси, след като се хванала за клони, а после момчета от махалата й помогнали. Болният обаче не успя, разказа Христинка пред Varnautre.bg

Христинка и мъжът и също живееха на ул. "Горна Студена" 68, но в предната част на къщата.

Севи от отсрещната страна на улицата пък успяла сама да спаси и седемте си деца, разказа тя пред Varnautre.bg. Като удари водата и аз почнах да ги мятам едно по едно в дупката, показа тя зад гърба си отвора, в който скрила челядта. Водата се разминала и децата й до едно останали живи и здрави. 

Само един малък багер е останал на ул. "Горна студена". Улицата е почти разчистена. Хората са поприбрали дворовете си. Доброволци на БЧК разнасят по къщите храна, вода и памперси.