В Спартак 1918 очакват Херо

Централният бранител ще направи първо занимание на Коритото днес следобед

В Спартак очакват днес централния бранител Тихомир Трифонов. Херо, както е известен 28-годишният футболист заради приликата си с Димитър Димитров – Херо, ще се присъедини към лагера на "соколите" днес следобед, когато ще направи и първа тренировка с варненци.

"Очакваме го днес да пристигне и евентуално да направи първа тренировка с отбора следобед", сподели прeд Varnautre.bg Атанас Атанасов - Орела.

Трифонов е юноша на Литекс (Ловеч) с който подписва първият си професионален договор, но така и не записва официален мач за първия отбор. През 2006 година заедно с още няколко юноши на Литекс е преотстъпен на Дунав (Русе) където старши треньор по това време е Ферарио Спасов. Трифонов изиграва 23 мача, а отборът от зоната на изпадащите завършва на 5-о място. Преди началото на сезон 2006-2007 е продаден на елитния тогава Локомотив (Мездра) където е харесан от тогавашния спортен директор Георги Бачев. През 2009 г. преминава в Монтана за който изиграва 80 срещи в „А“ група за три сезона. През лятото на 2012-а има опция да продължи кариерата си в Полша, но след като тя пропада подписва за две година с новака в елита Етър. Старши треньорът Цанко Цветанов му гласува доверие и дори го прави капитан на отбора. Освободен е през ноември 2012-та, а няколко дни по-късно, подписва договор с Черноморец (Бургас) до лятото на 2015 г. Дебютира за "акулите" на 3 март 2013 г. срещу Левски (Сф). През януари 2014 години напуска „акулите“ и преминава в Локомотив (Пд).