Зам.-кмет сезира прокуратурата заради цигански заплахи и скандирания "Българите на сапун"

Цончо Ганев е отправил своя сигнал до Районна прокуратура - Варна

Зам.-кметът на район "Младост" Цончо Ганев пуска сигнал до прокуратурата, заради расистките скандирания на циганите - "Българите на спаун", по време на днешното събаряне на къщи на ул. "Кап. Райчо" със самонастанили се в тях роми. По същото време група цигани отправиха и заплахи за убийство и саморазправа със кмета на района Христо Христов и неговите служители. Ганев е отправил своя сигнал до Районна прокуратура - Варна. Ето и неговото съдържание:

УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН ПРОКУРОР

Днес 15.07.2014 в 10:45 часа, в град Варна, район Младост, ул. "Капитан Райчо" бях свидетел как група граждани с неизвестна за мен самоличност скандираше призиви "Българите на сапун". Същата група отправяше заплахи за физическа саморазправа (вкл. убийство) както към мен и кмета на Район "Младост" г-н Христо Христов, така и към другите длъжностни лица от районната администрация, които присъставаха при изпълнението на служебните ни задължения.

Смятам, че гражданите, които станаха свидетели на гореописаното са изключително възмутени от подобно непристойно поведение, което, според мен, грубо нарушава обществения ред и, че се демонстрира явно неуважение към останалите членове на обществото.
Смятам също така, че не е допустимо което и да било лице да отправя заплаха за убийство на длъжностни лица, каквито са кметът на район и другите служители на общинска администрация.

Като български гражданин, се притеснявам, че е възможно да става въпрос за организирана група, която си поставя за цел нападение над граждани, във връзка с тяхната етническа принадлежност (на българи).

Смятам, че гореописаното представлява съществено отклонение от съществуващия в България правов ред, установен от действащото законодателство, както и увреждане на обществените отношения. Ето защо, Ви моля да извършите проверка и ако установите, че е налице престъпление по чл. 108а, 162, 163 , 269, 325 или друг текст на Наказателния кодекс, да предприемете необходимите действия.

Моля да бъда уведомен за резултата от проверката.
С оглед улеснение за осъществяването на същата, обръщам внимание, че полицейските служители, изпратени от ръководството на ОД на МВР Варна на мястото имат непосредствени впечатления от изложеното по-горе.

С уважение:
Цончо Ганев

Още по темата

Заплахи за убийства заваляха в махалата, скандират "Българите на сапун"

Ромите имали къщи в Каменар, продали ги

Протест и скоростно изнасяне пред багера в махалата

Събарянето започна, роми напълнили с фекалии строеж