Янко Станев: Сатанизират ме, ще ги съдя

Мисия Варна

21-07-2014, 14:28

Снимка:

© Varnautre.bg | Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сесия на Общинския съвет (ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ ОН ЛАЙН)

Съветникът от групата "Промяна за Варна" д-р Ивайло Бояджиев контрира реплика на Станев с думите: "Знам, че я усвоявате социалната програма на Общината"

Общинският съветник Янко Станев заплаши със съд колегата си Ивайло Бояджиев. Това се случи по време на днешната сесия на Общинския съвет, докато течеше обсъждането на предложения на комисията по социални дейности. Съветникът от групата "Промяна за Варна" д-р Ивайло Бояджиев контрира реплика на Станев с думите: "Знам, че я усвоявате социалната програма на Общината, продължавайте да я усвоявате"...
"Приемам политическите закачки, но не приемам името ми да бъде оплювано. Без никакви доказателства и само заради моето политическо мълчание в името на това да не стават скандали", заяви в отговор Янко Станев.

"Взех това решение - да спра да подминавам подобни забележки и опетняване без доказателства, след трагедията в "Аспарухово". Да, вадих трупове, да, помагах всеки ден за овладяване на ситуацията там. Но осъзнах, че хората във "Владиславово" имаха една представа за мен, а след 21 дни - съвсем друга. Е, тази първата представа за мен не я искам. Затова ще търся вече правата си в съда", каза още Станев.

"Не съм казал нищо, което не е истина", контрира Ивайло Бояджиев и даде за пример фондация "Владиславово" и Общинския център в "Аспарухово", който беше разрушен след бедствието в "Аспарухово", и в построяването на който, според д-р Бояджиев, роля има Янко Станев.
"Пред лицето на смъртта в "Аспарухово" се заклех повече да не си мълча. Няма да позволя да се гаврят с името ми, няма да позволя да бъда сатанизиран, абе ей", завърши Станев.

Подробен репортаж от сесията на Общинския съвет следете тук »