Тръгна процедура за укрепването на "Трифон Зарезан"

Мисия Варна

22-07-2014, 10:34

Снимка:

Ивайло Стоянов/Panoramio

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трифон Зарезан се свлича със сантиметър за ден

Регионалното министерство пусна поръчка за прединвестиционно проучване за укрепването на панорамния път за Златни пясъци

Министерството на регионалното развитие пусна обществена поръчка за изготвяне на предварително (прединвестиционно) проучване за укрепването на свлачището на "Трифон Зарезан" и възстановяването на панорамния път за Златни пясъци. Той затворен от близо 10 години заради свлачището.

От сайта на Агенцията за обществени поръчки става ясно, че спечелилият ще трябва да направи геодезическо заснемане в района на свлачището, както и инженерно-геоложко и хидрогеоложко проучване. Целта е изясняване колко ще струва укрепването. Изпълнителят трябва да направи точна снимка на крайбрежния склон в района на пътя при спирка "Спортпалас", за да определи обхвата на свлачищните процеси и основните свлачищни елементи в границите на рисковата зона. 

Изходните данни от геодезическите проучвания ще послужат за изработване на инвестиционен проект, който да осигури устойчивостта на ската и възстановяването на пътя над него.

Прогнозната стойност на поръчкта е 100 000 лева без ДДС, а крайният срок за изпълнението й е до 30 септември 2015 г.