Ето го "Костинброд" 2 – Бареков и генералите от "Монтерей"

Без цензура

29-07-2014, 15:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Мариян Тончев, Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бивши съпартийци: Бареков фалшифицира устава на ББЦ

КОЙ стартира "Костинброд" 2 чрез Бареков?

Коментар на Мариян Тончев

Компроматът на Бареков е изфабрикуван с щедрото съдействие на старите ченгета от кръга "Монтерей", става ясно от новите разкрития по скандала от днес. Явно генералите са намерили нов свой любимец след провала на предишните им опити за създаване на генномодифицирани субекти в лицето на Слави Бинев и Яне Янев. Очевидно зад лидера на ББЦ далеч не стои само една банка, както удобно се представяше на широката аудитория. Иде реч за поредния продукт на политическия инженеринг, дело на задкулисието управлявало ни през повечето от 25-те години идиотски Преход.

Твърденията на горепосочения продукт бяха категорично отхвърлени от най-високо ниво. По заповед на вътрешния министър Йовчев, главният секретар на МВР Лазаров сподели пред българските граждани резултатите от спешно предприетата проверка. Разпространеният от Николай Бареков документ е фалшификат. В оригиналния текст няма и дума за председателя на ГЕРБ, конкренти пасажи са дописвани с цел клевети и непочтенни внушения. Защо се стигна дотук?

Фактите са ясни – налице е старателно подготвена схема за очерняне на сигурния победител след 2 месеца. Всичко това се разиграва с фон социологически проучвания даващи на Борисов двойна преднина спрямо основния конкурент. Знаем добре че агенциите хич не са добронамерени към ГЕРБ и нейния лидер. Тоест щом сега според тях разликата е 13 процента, то вероятно всъщност отива към 20 и отгоре. Такава, каквато бе през 2009 г.

За нуждите на черния пиар са впрегнати добре познатите медийни канали, удобно прокарвали тезите на ББЦ в донякъде успешната за тях еврокампания. Всичко това издава завидният синхрон в действията и намеренията на кукловодите и техните марионетки. Готвещи Бареков за ролята му на удобна контролирана опозиция с премиер Станишев или дори основен коалиционен партньор в зависимост от хипотетичната му тежест след парламентарните избори.

А тази тежест спада от ден на ден. Партията на Бареков заприлича на опашка разтревожени клиенти пред банков офис. Бързат да вземат каквото имат да вземат и дим да ги няма. Вече двуцифрено число ръководители напуснаха организацията на бившия тв водещ и то лица с авторитет като генерал Григоров, представители на най-големите структури в страната – София, Пловдив, Сливен...

И оттук стигаме до втората причина за момента на атаката. Диригентите на Барековия хор са се усетили, че два месеца преди вота евродепутатът ще остане генерал без армия и спешно (като въздуха и водата) му трябва шумотевица, която да надуе рязко спихналите мускули. Примерът е очевиден – така Янето успя да влезе в 41-то Народно събрание. Два-три скандала, бутафорна и раздухана анти-ДПС истерия и хоп – бариерата премината. Цел номер 1 пред ББЦ – цел от минута на минута все по-отдалечаваща се.

Ще завърша с цитат на Методи Андреев, бивш ръководител на Комисията по досиетата, който според мен казва всичко по случая, сбито в две изречения: "Една фалшива партия и един фалшив политик, който работи с фалшиви документи. Това е поредната афера "Костинброд” – същите участници, същите поръчители и същите герои."