Пловдивчани рисуваха детството с надежда за бъдещето (СНИМКИ)

Детският празник бе в подкрепа за набиране на нови приемни родители в Пловдив

Инициативата "Нарисувай детство!", организирана от фондация "За нашите деца" се превърна в истински празник на младостта, надеждата и увереността, че с общи усилия можем да осигурим на всяко дете безгрижно детство и шанс за по-светло бъдеще.

Деца и възрастни се включиха в кампанията и алеята зад трибуните на Гребната база се изпъстри с цветни рисунки и послания за бъдещето. Малчуганите развихриха въображението си и успяха да дадат пример на възрастните как с обединяване на усилията си можем да създадем един по-красив и добър свят.

Кампанията "Приемните родители даряват любов. Дарете и вие!" стартира на 1 юни с апела, че има много деца, лишени от родителско рамо, на които трябва да се осигури шанс за по-светло бъдеще, изпълнено с усмивки, топлота, приятели и мечти. В Пловдив броят на децата, които не се радват на родителска любов и грижа е 130. Броят на приемни семейства все още е твърде малък – те са 25, като фондация "За нашите Деца" подкрепя 14 от тях. Екипът на фондацията отправя призив към хората от Пловдив и региона да се замислят дали могат да приемат дете в дома си и по този начин да му осигурят сигурна среда и родителска топлота. Всеки месец минимум две новородени имат спешна нужда от приемно семейство, сподели Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондацията. Нека всички първо да  се замислим дали ние не сме хората, които можем да дадем шанс на всяко дете, лишено от родителска грижа, да развие пълния си потенциал, допълни тя.

Доволни сме от проведената кампания, тъй като с помощта на всички, които се включиха в мисията ни да осигурим дом и семейство за всяко дете, успяхме да постигнем висока информираност. Обществото ни е пълно с най-различни теми, но най-ценна остава инвестицията в нашите деца и възможността да им осигурим активен старт в живота, уверени са  от фондацията.

В Пловдив екипите на фондация "За нашите Деца" работят в три основни посоки: предотвратяване изоставянето на деца, приемна грижа и ранна детска интервенция – комплекс от услуги насочени към деца от 0 до 3 години, при които има проблем в развитието.