Спартак 1918 прибира 10 бона от БФС

Парите са за детско-юношеската школа

Българският футболен съюз ще отпусне по 10 000 лева на всички клубове от "Б" група, като целева субсидия за детско-юношеските им школи. Това обяви президентът на централата Борислав Михайлов. В това число попада и школата на варненския Спартак 1918, но за целта клубът трябва да запази професионалния си статут и да стартира в първенството тази неделя срещу Добруджа.

Средствата са от глобите в професионалния футбол, като идеята била те пак да се върнат в отборите, при това за подрастващите. БФС няма да следи специално, че парите ще отидат по предназначение, ще разчита на „добра дума”.

Михайлов потвърди, че както и в предишните две години, централата поема разходите за наем и съдийски такси в шампионатите по футбол 7 и футбол 9, а също така и по навлизащия сега формат футбол 5. Това се отнася за първенствата на най-малките в София, Пловдив и Варна.

БФС е пред подписване на договор за излъчване на мачове от Б и В група, като там няма да се дават пари, а целта е популяризиране на играта и центровете.