Общината насрочи обсъждане за социалния блок на ул. "Горна Студена"

Мисия Варна

14-08-2014, 15:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Социални жилища с европари изникват на ул. "Горна Студена"

В социални жилища ще бъдат настанени бездомни хора или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца с влошено здраве и хора с увреждания

Oбществено обсъждане  за изграждането на социален блок в кв. "Аспарухово" насрочи местната администрация на Варна. То ще се проведе на 18 август (понеделник) от 17:30 ч. в Народно читалище "Просвета 1927" в кв. "Аспарухово".

Проектът, който ще се обсъжда е за строителството на блок за социални жилища, в които да бъдат настанени уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението. Проектното предложение е в рамките на схема за безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за осигуряване на съвременни социални жилища за настаняване на уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение".

Целта е осигуряване на социално включване, пространствена интеграция и равен достъп до адекватни жилищни условия за хора в неравностойно и уязвимо положение.
Община Варна предвижда да кандидатства за финансиране с проект, в рамките на който да се изгради жилищна сграда - апартаменти, с квадратура - между 40 кв.м и 80 кв.м на терен частна общинска собственост находящ се в район "Аспарухово", ул. "Горна студена" №49.

В предвидените за изграждане социални жилища при определени условия ще бъдат настанени бездомни хора или такива, живеещи в много лоши битови условия, родители с деца, с влошено здраве и хора с увреждания.

Припомняме, че първоналчалната идея на общината по същия проект, бе социланият блок да бъде построен на общински терен във "Възраждане". Хората от квартала обаче възроптаха и местната администрция взе решение да пренапише проекта и жилищата за социлано слаби да се изградят на ул."Хорна Студена", която бе една от най-пострадалите след наводнението в "Аспарухово". Теренът там също е общински.