Бозов хартиса от листата на Бареков във Варна

Само чисти и неопетнени били в листите на ББЦ

Неуспелият кандидат за кмет доц. Христо Бозов остана извън варнеската листа на България без цензура. Николай Бареков ще води листата на ББЦ във Варна. Следват финанансистът Георги Ковачев, адвокатът Поля Ченева, Маломир Кръстев - еколог и Богдан Николов - икономист. След като останал без място в листата на Трети многомандатен район, доц. Бозов ще бъде водач в Шумен. 

"Ще направя всичко възможно да постигнем добър резултат в Шумен, а след това хората от региона да знаят, че ще имат представителство в Народното събрание, на което да разчитат", обяви Бозов. 

Бареков пък не пропусна да отбележи, че всички в листите му били чисти и неопетнени. "Единствено доц. Бозов е бил зам.-кмет на Варна, но е излязъл от общината чист. Само трима от кандидатите на ББЦ имат опит като народни представители", обяви на пресконференция в морската столица Николай Бареков.

Един от въпросните трима в листата на ББЦ с опит в парламента е Светлин Танчев - член на Комисията по вътрешна сигурност в 41-то Народно събрание. Името му се прочу през 2010 г., когато с мнозинство депутатите от ГЕРБ гласуваха неговата оставка, след скандал с лобиране. През 2013 г. Танчев напусна ГЕРБ.

В барековите листи е и екс атакистката Калина Крумова, която след като напусна партията на Волен Сидеров стана член ГЕРБ. След това премина в редиците на Коалиция "България без цензура". Третият е лидерът на ЗНС Румен Йончев, който напусна парламентарната група на Коалиция за България в 42-то Народно събрание, но остана като независим депутат. 

В края на януари тази година Земеделският народен съюз на Йончев бе изключен от ЕНП след протестни писма от всички български политически организации, членуващи в ЕНП - ГЕРБ, ДСБ, СДС, както и "Обединени земеделци" на Анастасия Мозер. Безпрецедентната мярка беше наложена заради участието на заявилата се като дясна организация в парламентарната група на левицата. В нея Йончев влезе като коалиционен партньор на БСП по време на предсрочните парламентарни избори през месец май миналата година.