Черно море Порт Варна отстъпи на Ямбол в първата контрола

Утре от 13 ч. е вторият мач между двата тима

Ямбол победи Черно море Порт Варна с 85:80 в контролен мач, игран в зала „Диана”. Това бе първата проверка на отборите преди новия сезон в Националната баскетболна лига, а утре от 13.00 часа те ще изиграят още една проверка отново в Ямбол, съобщава BGbasket.com.

Почти през целия мач ямболският тим беше лидер в резултата. Първата четвърт бе спечелена от Ямбол с 25:19, като и двата отбора демонстрираха, че са добре подготвени в кондиционен аспект. До края на полувремето и двамата треньори опитваха различни варианти, като баскетболистите и от двата състава влязоха в ритъм и сътвориха добри неща. Ямбол успя да увеличи аванса си на 9 точки за 47:38.

През третата част домакините бяха по-колебливи в изявите си и допуснаха на няколко пъти варненци да изравнят, а и да поведат в резултата. При 60:60 започна последната част. С отлични стрелби от разстояние на дошлия на проби я Ямбол Тейлър Лейсър, както и на Стоян Петков, авансът на ямболлии отново нарасна до 10:12 точки и в последните две минути мачът се доиграваше.