Грандиозно шоу за закриване на рибния фестивал в Белослав

На 14-ти септември на централния площад в град Белослав започна финалният празник посветен на рибата и рибните продукти.

Празникът беше кулминацията на повечето предходни събития и включваше игри, танци, награди и забавления за малки и големи.
Специален гост на събитието и жителите на град Белослав беше най-известният български кулинар Иван Звездев. Той приготви на живо курбан-чорба от риба, като разкри тайната рецепта на този специалитет. Курбанът се раздаде за здраве и берекет на жителите на града. За радост на посетителите, Иван Звездев даде автографи и се снима за спомен с всички желащи .
В читалището на града отново отвори врати изложбата за риба и рибни продукти.
Празникът беше наситен с много песни и танци, представени от местни фолклорни групи, танцов състав, вокални групи и самодейци от детски клубове.
За спиролината и какво представялява тя, можеше да се разбере и види в демонстрационното студио. Дамите можеха да пробват маски от спиролина и след това да видят ефекта от нея. Шейкове от спиролина, приготвени на място, опитаха гостите на събитието.
Празникът продължи с дегустация на риба и рибни продукти. Посетителите бяха подробно запознати с качествата на рибата и рибните продукти и тяхното важно значение за балансираното хранене и здравословния живот.
Шоуто се подгряваше допълнително от музикална програма, а специален гост водещ на събитието беше Венци Куцаров. Той напълни сърцата и душите на малки и големи с вицове, шеги и закачки посветени на рибите. В паузите успя да вдигне градуса на настроението със свои хитове и публиката не остана безучастна.
Отново имаше и кулинарна напревара за най-вкусен рибен специалитет. Конкуренцията беше голяма, а журито затруднено при взимането на решение.
Официалните гости на събитието актрисата Искра Радева и певицата Маргарита Хранова изнесоха богата артистична програма.
Всички пяха и танцуваха под дъжда и показаха, че въпреки лошото време, доброто настроение и хубавата храна винаги вървят ръка за ръка.

За финал на Рибния фестивал организатори и участници си пожелаха много здраве и попътен вятър!

Дейностите са част от проект „Промоционална кампания на риба и рибни продукти“ в Община Белослав, който се финансира по мярка 3.4. ”Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по приоритетна ос №3 ”Мерки от общ интерес” по Оперативна програма за развитие на сектор ”Рибарство”, съфинансиран от Европейски фонд за рибарство и Република България. Проектът е насочен към промотиране и популяризиране на продуктите от риболов и аквакултура, за повишаване потреблението от вътрешния пазар на продукти от риболов и аквакултури, подобряване техния престиж, а така също и на целия сектор „Рибарство“.