Варна обучава други общини в превенцията на СПИН

Мисия Варна

18-09-2014, 13:09

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария, е първата мащабна здравно-образователна система

Представители на община Варна ще обучават специалисти от 10-те най-големи български общини как се разработват и реализират превантивни политики в дейностите по превенция и контрол на ХИВ/СПИН. Това ще стане на 19-ти септември в София, по време на Национална среща по Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", организирана от Министерството на здравеопазването и НСОРБ. Програмата, финансирана от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария, е първата мащабна здравно-образователна система, пример за добро сътрудничество между държавата, общините и неправителствения сектор.

Общинският координатор във Варна - Светлана Коева, директор на дирекция "Превенции", е поканена да представи добрите практики при разработване и реализиране на общински превантивни политики и резултатите от дейността на организациите в морския град. Община Варна реализира програмата от 10 години и получи най-висока оценка за развитието и реализирането на местна политика по превенция на ХИВ/СПИН на местно ниво.