Как да задържим младите хора в малките градове и селата?

Красен Кралев: Чрез стимулирането на малкия и среден бизнес и специална програма за животновъдството

Стимулирането на малкия и среден бизнес и разработването на специална програма за развитие на животновъдството, което фигурира в приоритетите на управленската ни програма, ще задържи младите хора в общината. Това коментира по време на посещение във Вълчи дол кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев. Заедно с Пламен Манушев те се срещнаха с хора от няколко села в общината и гостуваха на празника на рибата.

Намирането на работни места и задържането на младите в селото, както и освежаване на пътните настилки, са основните проблеми, които измъчват местните. Те се оплакаха, че държавата отпуска средства приоритетно на зърнопроизводителите, а животновъдството е пренебрегвано.

"ПП ГЕРБ ще продължи своята политика на подкрепа развитието на балансирано, модерно земеделие. Ще бъдат приоритизирани интензивните сектори в земеделието – животновъдство, зеленчукопроизводство, трайни насъждения и биологични производства", коментираха кандидатите за народни представители Красен Кралев и Пламен Манушев.