Кървавата драма край Тополи: Единият от питбулите е избягал, другият е в приюта

Маймуните и папагалите, открити в колата на семейството, са в зоопарка

Единият от агресивните питбули на убитата на пътя за гробището на Тополи 28-годишна жена все още се издирва, съобщава petel.bg. Другото куче е прибрано на сигурно в приемника в село Каменар.
Двете кучета посрещнали вчера медиците и полицаите, когато пристигнали на баталната сцена край пътя. Наложило се с помощта на пожарникари питбулите да бъдат отблъснати, тъй като пазели своите стопани и не допускали никой да припари до телата.

Както вчера стана ясно, в колата на семейството, което бе открито да лежи на земята в събота около 9.10 часа, са намерени папагали и две екзотични маймунки, които също са прибрани временно докато тече досъдебното производство. Според специалисти, приматите са били подготвени за нелегална търговия. Те са били прибрани в колата в отделни клетки. Когато са пристигнали полицаите, маймунките били уплашени и треперели. Едната е от вида зелена морска котка, а другата - капуцин.

У нас притежанието на маймуни е забранено. Капуцинът е сред предпочитаните в чужбина маймуни за домашни любимци, тъй като подлежи на дресировка, но като цяло е агресивен и с много остри зъби. Капуцините, които живеят в екваториалните гори на Централна и Южна Америка, са считани за едни от най-интелигентните маймуни.

Двете маймунки са настанени с протокол на варненската екоинспекция в Спасителния център за животни. Междувременно работата на разследващите продължава, като се работи по всички възможни версии под надзора на Варненската окръжна прокуратура.

Всичко по темата: Кървава драма край гробищата в Тополи