Вокалът на Iron Maiden пристига във Варна за TU Rock Fest

28-29 септеври, вход свободен: Блейз Бейли излиза на сцената с българския рок проект "John Steel"

2014 е годината, в която ТУ РОК ФЕСТ еволюира. Тазгодишното издание ще бъде в 2 дни, ще излезе извън рамките на Техническия университет и ще има световно участие - вокалът на IRON MAIDEN Блейз Бейли ще излезе на сцената с българския рок проект "John Steel" и белградската рок звезда Богдан Матич.

Продължаваме традицията наред със звездите на световната и българската рок музика да каним и най-добрите ученически и студентски групи. Ментор на ТУ Рок Фест тази година е рок примата Милена Славова. На 28 септември, неделя, от 19 часа ще чуем "рока на бъдещето" - музикантите от новото поколение. На сцената пред Фестивалния комплекс Милена ще представи избраните ученически рок групи от Варна. Митко Кърнев пък пристига с три групи от България, спечелили конкурса "Голямото междучасие" на Д2 и Революция Z. Специално участие имат и музикантите от "Неврон" от Техническия университет. Групите ще свирят по четири рок парчета и ще се състезават за наградите на Техническия университет-Варна и Община Варна - професионален запис на авторско парче. Финалът на първата вечер на ТУ РОК ФЕСТ 3: Еволюция ще сложат "Бумеранг".

На 29 септември, понеделник, от 18 часа - на откритата сцена в кампуса на ТУ-Варна, ще излязат победителите от последните две издания на конкурсната програма, варненската пънк група А-МОРАЛ, а след тях - Милена Славова, Блейз Бейли с John Steel и Боголюб Матич.

Невиждано досега във Варна лазерно шоу и фойерверки ще сложат точка на двата концерта, за които входът е свободен. Моторджийските клубове от Варна ще пристигнат в шпалир на концерта, тръгвайки от центъра на града.

Специалното издание на TU ROCK FEST тази година е посветено на кандидатурата на Варна за младежка европейска столица през 2017 г.

Вижте снимки и видео от първите две издания във фейсбук страницата на ТУ РОК ФЕСТ - facebook.com/TUMusicFest