Бареков се отказа от парламента, остава евродепутат

Животът

10-10-2014, 14:58

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бареков - водач на листата във Варна, не му се стои в Европарламента

Софийски районен съд го оправда по дело за обида срещу Бойко Борисов

ЦИК е приела заявление от лидера на "България без цензура" Николай Бареков, в което той се оттегля от кандидатските листи на ББЦ в Пловдив и Варна. Въпреки изявленията на Бареков, още преди началото на предизборната кампания, че не му се стои в Европарламента, той избира да остане евродепутат.

"Колегите от Консервативната партия упражниха позитивен натиск към мен да развия своята кариера на високо равнище и да бъда един от водещите членове на Европейския парламент в Комисията по енергетика, както и в делегацията на ЕС, която преговаря с Русия и Иран", обяснил Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

"Желая успех на партиите, които ще участват в преговорите за съставяне на правителство. Дано всяка от тези парии да отстои интересите на избирателите си", казал още лидерът на ББЦ.

Междувременно Софийският районен съд реши, че лидерът на "България без цензура" Николай Бареков не е обидил председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, наричайки го "тъп" в национален ефир на 19 октомври 2013 г.

Според съда бившият премиер няма как да се е почувствал засегнат, тъй като няма доказателства да е гледал въпросното предаване на живо или на запис и затова не е възприел думите на доскорошния журналист лично. Делото бе заведено заради интервю на Николай Бареков, в което, в отговор на въпрос на водещия, казва, че "Бойко Борисов по принцип е тъп".