Образувано е досъдебно производство за пране на пари срещу Василев и жена му

Новините

14-10-2014, 12:13

Снимка:

БГНЕС,архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Делото е по материали, отделени от мегаразследването за източването на КТБ

Прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу Цветан Василев и съпругата му Антоанета Василева за пране на пари,съобщи БНР като се позова на източници от Софийската градска прокуратура.

Делото е на няколко дни и е по материали, отделени от мегаразследването за източването на КТБ, където Василев е основен обвиняем.

Говорителят на Софийската градска прокуратура лаконично обясни, че наблюдаващият прокурор по случая е открил достатъчно данни, уличаващи мажоритарния собственик на КТБ и съпругата му в пране на пари. На всички останали въпроси обаче той отговори, че е рано за отговори, а именно - има ли връзка между това дело с разследването за пране на пари, което върви срещу Василев в Лихтенщайн, имат ли Цветан и Антоанета Василеви вече обвинения, както и от какво престъпление са придобити изпраните от тях пари и в какъв размер.

Василев е със задочно обвинение за присвояването на близо 206 милиона лева от КТБ. Той е в Сърбия, където чака началото на екстрадиционната процедура, инициирана от българската прокуратура.