Българи тръгват с яхта към нос Хорн

Туризъм

22-10-2014, 07:46

Снимка:

Новинар

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

След завръщането на екипажа ще бъде подготвена и фотоизложба

Български екипаж е готов с подготовката си и ще тръгне в неделя на дълго пътешествие с яхта, за да стигне до нос Хорн - най-южната точка на американския континент.

Капитанът на тричленния екипаж Киро Киров, който е от Поморие, разказа плановете в подробности. По думите му след 6 или максимум 8 месеца на нос Хорн ще се веят две нови знамена - българското и това на бургаската община.

Плаването ще се осъществи с туристическа яхта, която е дълга 14,2 метра и широка 4,25, като има три каюти. В момента яхтата вече е в Поморие. Разстоянието, което ще изминат родните приключенци, е около 19 000 морски мили (около 36 000 километра). Яхтата ще акостира първо в Малта, след това в Испания, Канарските острови, Бразилия, а Нова година екипажът ще посрещне в областта Патагония в Аржентина.

След това ще се отправят към най-южната точка на Америка нос Хорн. Всички любители на подобен род пътешествия ще могат да следят приключението на интернет сайта international.findmespot.com, където ще се качват снимки и маршрут в реално време. След завръщането на екипажа ще бъде подготвена и фотоизложба, проследяваща историческото плаване в снимки и ще бъде позиционирана в Бургас.