Хакнаха сайтове на няколко световни медии

Новините

28-11-2014, 09:39

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Сред засегнатите уебсайтове са тези на лондонските вестници "Дейли телеграф", "Индипендънт" и "Ивнинг стандард", на канадската телекомпания Си Би Си и на американския вестник "Ню Йорк дейли нюз"

Сайтовете на няколко британски и северноамерикански медии и на канадския клон на търговската верига "Уолмарт" станаха днес мишени на хакерски атаки, зад които се предполага, че стои "Сирийската електронна армия" - аморфна хакерска групировка, подкрепяща сирийския президент Башар Асад, предаде Ройтерс.

Сред засегнатите уебсайтове са тези на лондонските вестници "Дейли телеграф", "Индипендънт" и "Ивнинг стандард", на канадската телекомпания Си Би Си и на американския вестник "Ню Йорк дейли нюз".

Потребителите на някои части от атакуваните сайтове попадали на надпис, който гласял: "Вие сте хакнати от Сирийската електронна армия (СЕА)". Те били препращани към логото на групата - изображение на орел, носещ сирийското знаме, и послание на арабски език.

Групата пуснала на сайта си в Туитър и постинг с ироничен поздрав по повод на днешния празник - Деня на благодарността – в САЩ. Засегнатите компании съобщиха, че хакерите не са нанесли вреди на техните компютърни мрежи.

ДПА припомня, че СЕА преди е хаквала американските сайтове на "Ню Йорк таймс" и "Хъфингтън пост", както и британските на "Гардиън" и "Сън".