Общината осъди съветничка

19 000 лева е искът на общината за кафето на басейна

Община Варна е осъдила на две инстанции свой некоректен наемател, който е общински съветник в градския парламент. Става дума за Благомира Александрова - собственик на фирма "Джаки 83", която през 2009 година е сключила договор с общината за ползване на кафе-сладкарница в спортен комплекс "Приморски".

В началото на 2014-а договорът за наем на "Джаки" изтича, но собственичката не освобождава имота. Така се стига до съдебни дела, които общината печели, и наемателят е изведен принудително, разказаха от Дирекция "Собственост" на заседание на ресорната комисия към Общинския съвет.

Успоредно с това общинската администрация вече е завела съдебен иск за 19 000 лева срещу фирмата на Благомира Александрова, които са се натрупали като неплатени наеми във времето, в което тя е използвала имота незаконно.

Самата Александрова, която пък е шеф на комисията за младежки дейности и спорт към Общинския съвет, не присъства на заседанието на колегите си от комисията по собственост днес, за да коментира казуса.

Във вече освободения обект съветниците имат идея да сложат автомати за безалкохолни и кафе и той да се превърне в удобна чакалня за родители на трениращи в басейна деца. Дали това може да се случи обаче, те ще поискат становище от общинското предприятие "Спорт". Ако от там дадат зелена светлина, помещението ще бъде отдадено под наем на търг.

Съветниците от комисията по собственост поискаха справка от администрацията и за друго заведение в рамките на комплекс "Приморски" - на какво основание и при какви условия се ползва ресторант "БМ". Стопанин на заведението от години е боксьорът Ивайло Маринов, но какви са отношенията му с рибния ресторант не е ясно.