Младежи си изхвърлиха боклука на улицата, пуснаха ги за разпознаване (видео)

Охранителна камера излови нарушителите

Малко преди 10 ч тази сутрин момче и момиче изхвърлят "прилежно" 7 торби с боклук. Само че вместо да ги метнат в контейнера, ги подреждат на тротоара на кръстовището на ул. "Княз Александър Батенберг" и "Дондуков" в Гръцката махала. Всичко това обаче е заснето от охранителна камера, поставена от буден гражданин на собствения му балкон - "Точно за такива цели", както сам сподели на страницата на Varnautre.bg във Фейсбук г-н Петров. Щом видял купчината боклук по средата на тротоара, той проверил записите и веднага ги разпространил до медиите и в социалната мрежа, за да бъдат разпознати младежите, а и те самите да се видят. Оказва се малко по-късно, че работещите в магазина в съседство вече са видели видеото и дори познават момчето и момичето. Те са квартиранти, които се нанесли наскоро в кооперация на ул. "Батенберг".

Действието им породи много гневни коментари във Фейсбук и откровени закани за саморазправа. Петров сподели, че щом идентифицират младежите, съседите ще пуснат жалба в полицията за нарушаване на обществения ред. "Имаме много хубава градинка на кръстовището - с тази вечно зелена растителност, лаврови храсти. Имаме намерение да облагородим малко мястото: да сложим цветя, пейки и т.н. - но такива мизерници биха обезсмислили всичко", обяснява решителните си действия Петров. 

За сведение, контейнерите са цели 2 на брой - 10 м по-надолу по улицата. От години те се намираха точно там, където днес се е оформило импровизираното сметище, на кръстовището с "Дондуков", но от 2 месеца са на съседната "Хан Крум". 

Вижте записа: